Ons verhaal

Drankenkenner en journalist Ingmar Voerman bundelde in 2020 zijn krachten met ondernemer Jos Zonneveld om de (bijna) vergeten sterkedrank vieux terug te brengen en grondig te verbeteren. Bij een van de oudste familie distilleerderijen van Schiedam begonnen zij een bevlogen reis om de allerbeste vieux ooit te maken, en tegelijkertijd een onconventionele spirit te creëren: een spiced brandy.

De eerste uitdaging op deze reis was het vinden van de perfecte brandy-basis die zowel het pure karakter van druiven, lichte houtrijping en een canvas om te kleuren met natuurlijke kruiden bevatte. Na de ideale druivenbrandy met een jaar rijping op eikenhouten vaten te hebben geselecteerd, startte de zoektocht naar de gewenste combinatie van botanicals.

Na een jaar lang proeven en experimenteren viel de definitieve keus op sample 37. De sterkedrank die we nu kennen als Voerman Vieux! We zijn erin geslaagd een unieke spirit te creëren die de prachtige smaaktonen van de brandy combineert met die van vijgen, pomerans, kardemom, kaneel, vanille, eikenhout en gember.

© Ming Chao